

Patent Tescili Nedir?
Patent tescili, bir buluşun konusu olan bir ürünün kullanımı ve piyasaya sunulması gibi hakların kullanımı için sağlanan bir belgedir. Patent kanunu veya Patent belgesi satın alınabilir ve satılabilir, lisanslı haklar, ipotek ve hacizlerin yanı sıra miras verilir.
Patentli bir buluş, patent koruma süresi boyunca (20 yıl) buluş sahibinin izni olmadan başkaları tarafından satın alınamaz veya satılamaz. Bu hak patent tescili ile sağlanır. Başka bir deyişle, ürün, üretim, işletmeye alma, satış vb. İçin bir patentle buluşa tabidir. Bu işlemlerin sahibine verilen hakları kapsar. Makineler, aletler, cihazlar, kimyasal bileşikler ve işlemler ile her türlü üretim yöntemi patent koruması ile korunmaktadır. Önemi ile patent tescili nedir?
Patent Tescili Neden Önemlidir?
Patent ücretini ödemeye öncelik verilmeli ve teklif edilmelidir. Bu teklifler kabul edilmediğinde, bir dava açılmıştır. Resmi prosedür daha sonra etkinleştirilir. Ürününüzün yetkisiz kullanımı için para cezası verilir. Yurtdışında patent tescili işlemleri yapılırsa, ürünleriniz, isimleriniz, logolarınız, icatlarınız ve diğer tüm özel işler geçerli protokol çerçevesinde taklit edilemez. Oyuna girenlerin resmi prosedürüdür.
Marka Tescil Merkezi
Tüm başvurular, Türkiye Patent Enstitüsünde yapılan ad hakkı ile yapılacaktır. Bu enstitüye yapılan ön başvuru, istediğiniz ismin kayıt işlemine uygun olup olmadığını ve bu isimle ortaya çıkabilecek itirazları değerlendirir. Türk Patent Enstitüsü (TPE), ön başvurunuzu kabul ettiğinde, şimdi gerçek bir başvuru yapabilirsiniz.
Patent tescili merkezi olan bu kurum kesin kararını verdi. Orijinali gönderdikten sonra, her on yılda bir isminizi yenilemelisiniz. İsim, tasarım, logo, icat, sanat eseri, bilimsel icat, bilimsel eserler ve özel işinizin diğer pek çok patenti, alabileceğiniz kategorideki patent tescil sınıfları. Acele etmen gerek. Patent kaydı en kısa sürede, özellikle de reklam ve tanıtım işlemlerinin yapılması gerekiyorsa yapılmalıdır. Belge olarak patent tescili nedir?
Patent Tescil Belgesi
Zamandan ve paradan tasarruf etmek için bu alanda uzman olan firmalarla çalışmak önemlidir. İş dünyasının akışını etkilemeden, bu işin uzmanları ile patentler kısa sürede kaydedilebilir. Patent tescilleri nelerdir? Patent tescil başvurusu nasıl yapılır? Bu tür problemleri etkili çözüm yöntemleriyle çözer.
Patent, personel kategorisinde aradığınız yeteneklere sahip, patentlerle çalışmak için mevcut yöntemleri geliştiren ve bu konuda garantili sonuçlar alan bir firmadır. Büyük bir şirket olmak istiyorsanız, patent sürecinden geçmeniz gerekir. Patent işlemlerinin ihmal edilmesi taklitlere yol açar. Bu müşteri kaybına yol açar. Adım adım patent tescili nedir?
Adım Adım Patent Kaydı
Patent tescili, bir mucidi koruyan ve bir patenti koruyan bir sistemdir. Bir patent başvurusu yapmadan önce, patent verilebilirlik gereklilikleri için bir patent talep edilmelidir. Nitelikli bir patent avukatından yardım önerilir. Türkiye’de patent başvuruları, Türk Patent Enstitüsü eski adı altında Türk Patent ve Marka Ofisi ile yapılır. Görüşmelerde patent tesctent tescili hakkında bilgiler de alınır.
Aşama 1 – Patent Ön Araştırma Ve Analiz:
İcatınızı inceleme aşamasında kalifiye bir patent avukatını patent olarak tescil ettirmek ve gerekli değişiklikleri yapmak istersiniz.
Aşama 2 – Patent Başvurusu:
Bu, Türk Patent’te gerekli kayıt ücretini vererek başvuru aşamasıdır. Bir patent başvurusu için kayıt ücreti bir ticari marka için avukat aracılığıyla çevrimiçi olarak ödenirse, daha güvenli olacaktır.
Aşama 3 – Form Doğrulama:
Bu, patent başvurularının resmen Türk Patent tarafından gözden geçirildiği aşamadır. Herhangi bir eksiklik varsa, başvuru sahibine eksikliği gidermek için 2 aylık bir süre verilmelidir.
Aşama 4 – Araştırma Talebi:
Araştırma talebi, başvuru talebi veya Türk Patent fiziksel veya çevrimiçi sistemi kullanılarak, başvuru talebi formunu kullanarak yapılır, başvuru ücretini başvuru tarihinden itibaren 12 ay içerisinde bildirerek veya bildirmeden öder. Araştırma ücreti ödenerek talepte bulunulmadıkça bir başvuru geri çekilir. Bunun için patent tesctent tescili hakkındaili bilgi alınmalıdır.
Aşama 5 – Çalışma Raporu:
Bir araştırma raporu, bir buluşun patentlenebilir olup olmadığına karar vermede ilk adımdır. Araştırma raporu, bugüne kadar en yakın belgeleri listeler (bir buluş için başvuru tarihinden önce dünyanın herhangi bir yerinde yayınlanan tüm belgeler) hazırlanır.
Raporda ayrıca, ilgili belgelerin hangi kısımlarının üzerinde çalışılmakta olan buluş için özellikle uygun olduğu belirtilmektedir. Raporda, ilgili belgelerin, buluşun geçerli olduğu iddialarla ilişkisi, uluslararası kabul görmüş bazı kodlarla (X, Y, A, vb.) İfade edilmektedir. Başvurunun devam etmesi kararlaştırılırsa, başvuru sahibi, çalışma sonuçlarını bildirdiği tarihten itibaren 3 ay içinde bir inceleme raporu hazırlamasını ister.
Adım 6 – Yayın:
Tüm yayınlar Kurumun Resmi Patent Gazetesinde yapılır. Bülten, her ayın 21’inci gününde veya resmi tatilin ardından denk gelmesi durumunda resmi tatilden sonraki ilk iş gününde yayınlanmaktadır. Başvuru, başvurunun yapıldığı tarihten (18 ay sonra) 18 ay sonra yayınlanır.
Başvuru sahibi 18 ay bitmeden başvurunun yayınlanmasını isteyebilir. Bunu yapabilmek için, patent başvurusu sırasında veya daha sonra doldurulmuş olan “Başvuru Formunun Erken Basılması” bölümünde Yayın’ın erken yayınlanması için talep formu ile başvuruda bulunmak gerekmektedir. Erken yayın talebi üzerine başvuru uygunluk mektubundan sonra yayınlanır.
Aşama 7 – Görüş:
Başvurunun yayınlanmasından sonra, üçüncü taraflar, patent başvurusu yapılan patent başvurusu konusundaki patentlenebilirliği hakkında görüşlerini Türk Patent’e yazılı olarak sunabilirler.
Aşama 8 – Gözden Geçirme Talebi:
Başvuru sahibi, çalışma sonuçlarının bildirildiği tarihten itibaren üç ay içinde ücreti ödemeli ve başvurunun Türk Yetkili tarafından incelenmesini talep etmelidir. Bu süre zarfında, başvuru sahibi araştırma raporu hakkındaki görüşlerini sunabilir ve varsa teknik özelliklerini, taleplerini veya çizimlerini değiştirebilir. Bir inceleme isteği geri alınamaz.
Aşama 9 – Denetim Raporu:
Sınav aşaması, başvurunun patentlenebilir olup olmadığına karar verme aşamasıdır. İnceleme sürecinde, bir buluş (talepler) patentlenebilirlik kriterleri ve patent tescili hakkında (inovasyon, buluş basamağı, sınai uygulanabilirlik) açısından dikkate alınmaktadır. Araştırma sonucunda patent başvurusu yapılmasına karar verilirse, araştırma raporunda belirtilen belgeler göz önünde bulundurulursa, inceleme aşamasında tespit edilen belgeler varsa, başvuru sahibinin başvuruda görüş ve değişiklikleri, inceleme raporu patent verilmesi nedenlerini açıklayan yayınlanacaktır. Bu rapor başvuru sahibine patent verilmesi kararı ile bildirilir.
Aşama 10 – Patent Sertifikası Yatırma Ücreti:
İnceleme sonucunda patent verilebilir olarak kabul edilen başvurular, patent verilmesi konusunda sertifikanın verilmesini teminat olarak talep edebilir.
Adım 11 – Patent Verilmesi:
Başvuru sahibine olumlu geri çağırma bildirimi yapıldıktan sonra, Bültende “belgenin düzenlenmesi” yapılmıştır.
İsterseniz patent tescili sayfasına gidip daha fazla bilgi edinebilir veya iletişim sayfamızdan bizimle iletişime geçerek detaylı bilgi alabilirsiniz.
Buradaki bilgiler aradığınız değil ise bu konudaki diğer makalemizi inceleyebilirsiniz.
- Hızlı İletişim

Endustriyel Tasarim Ve Desen Tescili hakkında ?
Endüstriyel Tasarım Ve Desen Tescili Hakkında Tasarım tescili halk tarafından bilinen tescil belge çeşididir. Ürün ve ambalajların tamamını kapsayan tasarım tescili belgesi; ürünü korumayı, kalite

Marka Tescili Ve Markanın Korunması Nasıl Olur ?
Marka Tescili Ve Markanın Korunması Marka, belirli bir işletmenin; bir nevi tüm varlığını temsil eden önemli bir işarettir. Bu denli bir öneme sahip işaret, özenle

Benzer Marka Takibi Hizmetleri Ve Önemi
Benzer Marka Takibi Hizmetleri Ve Önemi Benzer marka takibi hizmetleri ve önemi, Marka kelimesi iş dünyasında ve gündelik yaşamda sıklıkla duyduğumuz kelimelerden birisidir. Marka iş
Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!